GAZİ'DE İLKYAZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GAZİ'DE İLKYAZ

Bu site Atilla İlkyaz'ın ''Gazi Üniversitesi - Mesleki Resim Yüksek Lisans Öğrencileri'' tarafından kurulmuştur, bir İLK'dir...
 
AnasayfaAnasayfa  PortalliPortalli  GaleriGaleri  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 İstanbul Modern'de neler oluyor

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
feride demircan




Kadın
Mesaj Sayısı : 61
Yaş : 44
Kayıt tarihi : 01/04/07

İstanbul Modern'de neler oluyor Empty
MesajKonu: İstanbul Modern'de neler oluyor   İstanbul Modern'de neler oluyor Icon_minitime18/7/2007, 19:48

*Modern Deneyimler

Türkiye coğrafyasında gelişen yaklaşık 100 yıllık sanat serüvenini sanat tarihsel bir çalışma sahası olarak izleyicisine sunan İstanbul Modern, "Modern Deneyimler" adlı üçüncü yıl sergisinde, yepyeni bir alana odaklanıyor.
Bu yeni sergi, ilk iki yılın devam eden birikimine yeni ve alternatif bir giriş kapısı aralıyor. Sürekli Sergiler Salonu’nun bir bölümü hâlâ bu tema-kavramlara ayrılmış durumda. Diğer bölümde ise, ortak bir tarihin kişisel deneyimler ile nasıl örtüşüp ayrılabileceğini gösteren ve sanat tarihinin aynı zamanda modern bireyin tarihi olduğunu hatırlatmak isteyen yeni bir düzenleme var.
"Modern Deneyimler", sanatçı odaları üzerinden sanatçıların modernlikle kurdukları kişisel ilişkileri görünür kılmak, akımlar ve tematik benzerlikler dışında öznel duyarlılıklara ve sanatçıların üslupları ile özdeşleşen alternatif anlatımlara işaret etmek istiyor. Seçilen çalışmalar, modernist ve güncel uygulamalardaki farklı ve benzer yönlere vurgu yaparak, modern sanatın, sanatçılar üzerinden geçirdiği değişimi takip etmemize olanak sağlıyor.
Küratörler
Haşim Nur Gürel - Ali Akay - Levent Çalıkoğlu


*Düşleri Düşlemek

30 MAYIS 2007 - 26 AĞUSTOS 2007
İstanbul Modern, 6. Video Programı’nı, bu önemli çağdaş araçla çalışan dikkate değer sanatçılardan birkaçını sunarak kutluyor. Yüzyıllardan beri tuval, resim sanatının geleneksel yüzeyi; resim de dünyayı çerçevelemenin geleneksel yolu olarak varolmayı sürdürdü. Çağımızdaysa fotoğraf, film ve video, imgeleri yakalayıp hem deneysel hem de kitlesel mesajlar iletmek amacıyla başvurulan en yaygın araçlar durumuna geldiler.
"Video Sanatı", bir kavram olarak belli bir sanatsal eğilimi göstermez; sanatçıların dünya görüşlerini aktarmak için yararlandıkları plazma ekranları, duvar projeksiyonlarını ve TV monitörlerini de içeren çeşitli teknolojilerin kullanımına işaret eder. Bazı video yapıtları, sunumlarında kullanılan teknolojik aygıtların çerçevesi içinde kalırlarken, bazıları da bu ekranların ötesine uzanırlar ve desenler, heykelsi malzemeler ve başka araçlar da içeren yerleştirmelere dönüşürler.
Düşleri Düşlemek, dört uluslararası sanatçının çalışmalarını bir araya getirmektedir: Pierre Bismuth (Fransa), Fernando Ortega (Meksika), Sergio Prego (İspanya) ve Hale Tenger (Türkiye). Serginin başlığı, yaşamla düşü ayıran çizginin çok ince olduğuna işaret eden Barok İspanyol tiyatro yazarı Pedro Calderón de la Barca’nın "La Vida Es Sueño" (Yaşam Bir Düştür) adlı oyunundan alınmıştır. Sergide yer alan yapıtlar, fantezilerin, gündelik yaşamın içinde saklı olan birtakım gerçeklikleri nasıl günışığına çıkardığını göstermektedir. Yeni görsel, toplumsal ve duygusal alanlar oluşturma yolundaki güzel arzuları dile getiren bu yapıtlar, çağdaş teknolojileri iletişim kurmak amacıyla kullanarak, gerçekliği değiştirmenin ne denli zor olduğuna ilişkin bir farkındalığı ortaya koymakta; görmenin, düşlemenin ve anlamanın olanaklarını araştırmaktadırlar.
Küratör: Rosa Martínez

*Ahmet Polat fotoğraf sergisi

*Andreas Gursky fotoğraf sergisi, sakın kaçırmayın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
İstanbul Modern'de neler oluyor
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GAZİ'DE İLKYAZ :: DUYURU PANOSU :: SERGİLER-AÇILIŞLAR-
Buraya geçin: