“Anadolu’da Pişen Toprak” ve “Türk Resim Sanatı’nın Bir Asırlık Öyküsü” başlıklı iki önemli sergi 22 Temmuz’a kadar Kadir Has Üniversitesi Rezan Has Müzesi’nde görülebilir.
Rezan Has Müzesi’nde yer alan bu iki sergiyle sanatseverler, Türkiye’nin hem tarihsel mirasını, hem de modern resmin temelini oluşturan yapı taşlarını birlikte değerlendirebilme şansına sahip oluyorlar.
Gönül Paksoy’un İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne kayıtlı koleksiyonu’nun bir bölümünden oluşan “Anadolu’da Pişen Toprak” sergisi, MÖ 7000 - MS 1500 tarihleri arasındaki 8500 yıllık döneme ait eserlerden oluşuyor.
Uygarlıklar beşiği Anadolu’nun çağlar boyu süren serüveninin sessiz ve gizemli tanıkları olan bu eserler, bin yılların bilgelik ve estetiğini bugüne taşıyor.
“Türk Resim Sanatı’nın Bir Asırlık Öyküsü” adlı sergiyse Osman Hamdi Bey, Hoca Ali Rıza, Halil Paşa ve Sabri Berkel gibi önemli ressamlarının eserlerinden oluşuyor. Sergi kapsamında 19. yüzyıldan 20. yüzyıla uzanan Türk resim geleneğinin karakteristik örneklerini bir arada görmek mümkün.
“Anadolu’da Pişen Toprak” ve “Türk Resim Sanatı’nın Bir Asırlık Öyküsü” başlıklı sergiler, 22 Temmuz’a kadar 09:00 - 18:00 arası Rezan Has Müzesi’nde ücretsiz olarak görülebilir.